Domača stran

Jadranska ulica 1, 2250 PTUJ

vabi na  enodnevno posvetovanje

SPREMEMBE IN OBRAUN DAVKA NA DODANO VREDNOST OD 1. 1. 2011

Posvet bo v torek, dne 21. decembra 2010, ob 9.00 uri v dvorani Narodnega doma v Ptuju, Jadranska ul. 13.

e v oktobru 2010 je bil ponovno sprejet Zakon o spremembah in dopolnitvah zakona o davku na dodano vrednost, ki prinaa novosti in spremembe pri obraunu od 1. 1. 2011. Glede na vrsto novosti in e veliko obstojeih, nerazienih vpraanj bomo na posvetu obravnavali

naslednje vsebine:

1. Novosti pri obraunavanju DDV za leto 2011 (spremembe pri kraju obdavitve, nove oprostitve pri DDV, solidarna odgovornost za plailo DDV, obrnjena davna obveznost pri transakcijah z odpadki, druge spremembe)

2. Spremembe pri obdavitvi stanovanjskih objektov in drugo o obdavitvi nepreminin (stanovanjski objekti, novosti v letu 2011, obdavitev predujmov, plaanih v letu 2010, obraun in odbitek DDV od stanovanjskih objektov, drugi objekti in najemnine, najemnine in obratovalni stroki, delo na nepremininah v tujini, primeri iz prakse – 76. a len ZDDV-1)

3. Odbitek DDV, obraunanega pred identifikacijo za namene DDV (pogoji za odbitek, obdobje v katerem se odbitni DDV sme poraunati, ravnanje v primeru prostovoljne identifikacije, obvezne identifikacije in identifikacije po inpekcijskem pregledu)
4. Odpravljanje posledic poplav in pomo poplavljencem (podarjeno – donirano  blago, unieno blago, odpisi terjatev, dobropisi)

5. Razno (carinska postopka 42 in 63 – novosti v letu 2011, obdavitev izobraevanj, posvetovanj, kongresov, festivalov, portnih in drugih prireditev in strokov, povezanih s temi prireditvami ter njihovo zaraunavanje – prefakturiranje, davna osnova pri komunalnih storitvah – vtevanje okoljskih dajatev, zmanjanja iz naslova subvencij, drugo)

6. Odgovori na vpraanja udeleencev

Posvetovanje bo izvedla predstavnica Zveze raunovodij finannikov in revizorjev Slovenije, mag. Mojca Zupani.

Za posvet je pripravljeno obseno gradivo.

Kotizacija, v katero je zajeto gradivo, napitek in prigrizek znaa za prvo osebo 130,00 EUR za drugo osebo iste pravne osebe znaa kotizacija 80,00 EUR, za tretjo in vsako naslednjo osebo, iste pravne osebe pa 50,00 EUR.

Kotizacijo nakaite na TRR t.: 02150-0018264123 sklic 02-vaa ID tevilka. Dokazilo o plailu se predloi pred prietkom seminarja, lahko pa udelebo na posvet po predhodni prijavi plaate tudi z gotovino pred zaetkom posvetovanja.

Prosimo Vas, da priloeno prijavo izpolnite z natannimi podatki in jo obvezno poljete po poti, fax-u t. (02) 771- 69- 21 ali el. poti drfd@drutvo-drf.si do vkljuno 16. 12. 2010,  zaradi naroila potrebnega tevila gradiv in priprave ustreznega prostora.

Predsednica DRFD Ptuj-Ormo
 Majda Lukner l.r.

© 2005 Aries-IT d.o.o. All rights reserved.
Design by Aries-IT d.o.o.